جایگاه آموزش عالی در بخش توسعه کشورها بسیار والا می باشد و همین امر باعث توجه دولت ها به این بخش شده است در این بین دوره های مختلف تحصیلات تکمیلی دارای نقش و جایگاه بالاتری است. این دوره تحصیلی به دلیل توامان ساختن پژوهش و آموزش منبع بسیار مهمی جهت تولید محسوب می گردد. دانشجویان در انتهای تحصیل با واحدی به نام پایان نامه روبرو می شوند.
در واقع پایان نامه به عنوان گسترده ترین محصول پژوهشی دانشگاه و به عنوان اولین تجربه تحقیقاتی دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی می باشد که جز مبانی تحصیلی این دوره به حساب می آید و به عنوان ملاکی است که دانشجویان با بکار گیری آن فعالیت تحصیلی خود را به تمام می رسانند. طی این فرآیندد یکی از وظایف دانشجویان این است که در بخش علمی رشته تحصیلی گامی رو به جلو را به پیش بگیرند.
لذا توجه به امر پایان نامه نویسی و هم چنین ارتقای کیفیت آن در آینده تحقیقاتی کشور بسیار مفید است. پایان نامه نقش بسیار مهمی در ارتقا کیفی یادگیری دانشجویان دارد و در واقع تدوین پایان نامه مرحله ای از تحصیل می باشد که در آن دانشجوی تحصیلات تکمیلی می تواند خود را در بوته آزمایش گذاشته وو به تمرین و تکمیل آموخته های گذشته خود بپردازد.
پایان نامه بخش مهمی است و به چند علت دارای اهمیت است اول این که پایان نامه در واقع آموزش، مهارت، دانش و روش شناسی تحقیق جهت دانشجویان می باشد و هم چنین سندی بر کیفیت علمی و مهارتی دانشجو است که می تواند با استناد بر آن جهت ورود به مقاطع بالاتر تحصیلی و هم چنین بورس شدن درر دانشگاه های مطرح دیگر کشورها استفاده کرد و همین طور از پایان نامه می توان برای ورود به مشاغل تحقیقاتی بهره برد.
با وجود این دلایل و ادله بی شمار دیگر باید پایان نامه را جز بخش های مهم تحصیلی دانست که در آینده شغلی و علمی فرد تاثیرگذار خواهد بود با توجه به اهمیت بالای آن باید دانشجویان وقت و زمان کافی برای تدوین آن صرف نمایند. بنابراین با توجه به اهمیت پایان نامه وجود چهار چوبی مناسب و یکنواخت جهت ارائه این واحد آموزشی – پژوهشی الزامی است که دانشگاه ها باید در این راه قدم بردارند.